Koninklijke Nederlandse Biljartbond - Snooker
Zoeken op de website
Zoeken binnen de Koninklijke Nederlandse Biljartbond website.
snooker
Zoek resultaten

Titels voor Maas, De Ruyter, Chauvin en Stolk/Le Duc

Richard van Leeuwen uit Koog aan de Zaan heeft zich zondag 22 februari in SC De Loods te Maassluis gekroond tot winnaar van het NK snooker 2015. In de finale bij de heren onttroonde hij een half uurtje na middernacht titelverdediger Rene van Rijsbergen uit Breda met 5-3. Vorig seizoen won Van Leeuwen al het NK bij de senioren (40 jaar en ouder). Hij maakte met een serie van 98 ook de hoogste break van het NK heren, al moet hij die eer delen met Roy Stolk.


In de finale pakte drievoudig kampioen Van Rijsbergen een 2-0-voorsprong, maar daarna nam Van Leeuwen het initiatief over en won drie frames op rij. Van Rijsbergen bracht de stand dankzij een 43-break weer in evenwicht op 3-3. Vervolgens was het toch Van Leeuwen die zich de taaiste toonde en met 5-3 de titel binnenhaalde. 

Van Leeuwen schakelde zondag in de kwartfinale viervoudig kampioen Roy Stolk uit Zeist uit met 4-3 en in de halve eindstrijd met 4-3 van Joris Maas uit Rosmalen. Van Leeuwen won vorige week ook al met 3-2 van Rotterdammer Raymon Fabrie, met vijf titels bij de mannen nog altijd recordhouder.

Bredanaar Rene van Rijsbergen, die vorig jaar zijn derde herentitel opeiste, plaatste zich via een 4-1-zege op Sebastiaan Kan uit Assendelft voor de halve finale. Daarin trof hij Rotterdammer Fozan Masood, die met 4-1 de baas bleef over Mark Buteneers uit Neerpelt. In de halve eindstrijd kwam Masood tekort tegen Van Rijsbergen, die weer met 4-1 won en zo opnieuw de finale bereikte, maar deze niet winnend kon afsluiten.

NK dames
Pascaline Chauvin uit Houten kroonde zich voor het eerst tot landskampioene bij de vrouwen. De speelster van eredivisieteam HOB Nijmegen won in de finale met 3-2 van titelverdedigster Manon Melief uit Zoetermeer.

Drievoudig kampioene Melief won gisteren in de kwartfinale met 3-0 van Nienke Reijntjes. In de halve finale stuitte ze op tienvoudig kampioene Rosanna Lo-A-Tjong uit Amsterdam, die Micha Beuriot had verslagen. Melief, die vorig jaar Lo-A-Tjong onttroonde in de finale, trok ook nu aan het langste eind, met 3-2.

In de onderste helft van het speelschema won Tens Tensen van Marjolein van Strien, terwijl Pascaline Chauvin beter bleek dan Maryl de Lignie. Chauvin drong via een 3-0-zege op Tensen door tot de finale. Daarin nam Chauvin met 2-0 de leiding, maar zag Melief gelijk maken. In de slotframe haalde Chauvin alsnog haar eerste gouden beker binnen.

NK senioren
Joris Maas uit Rosmalen won het NK bij de senioren in een Brabants onderonsje met Eindhovenaar Maikel van Lier: 3-0 in de finale. Voor Maas, al tweevoudig koppelkampioen met Misja van Vonderen, was het meteen raak bij zijn eerste deelname tussen de 40-plussers. Met breaks van 45, 52 en 43 was hij Van Lier duidelijk de baas.
Maas had vorige week al herenfinalist en titelverdediger bij de senioren Richard van Leeuwen uitgeschakeld. Op de slotdag versloeg Maas met 3-2 Frans Veling in de halve finale. Van Lier had in de halve eindstrijd met 3-2 gewonnen van de Rotterdamse favoriet Raymon Fabrie.

NK junioren
Bij de junioren prolongeerde Tim De Ruyter uit Roosendaal zijn titel. Eerst won hij van Nathalie Seichter en daarna in de halve finale van Kaylash Persad uit Capelle a/d IJssel. Ook Cyriel Ledoux uit Landgraaf plaatste zich voor de eindstrijd, door winst op Toby van Diepen. in de eindstrijd moest Ledoux echter met 3-0 buigen voor De Ruyter, die behalve diverse pooltitels bij de junioren nu ook zijn tweede snookertitel op rij pakte.

NK koppels
De finale van het NK koppels draaide uit op een spannende strijd tussen het ervaren duo Roy Stolk en Maurice le Duc enerzijds en de jongere generatie met Jelle Kijlstra en Jarl Hinfelaar. Kijlstra en Hinfelaar kwamen 2-1 voor, maar na breaks van 75 en 46 haalden Stolk en Le Duc het uiteindelijk met 3-2. Stolk won eerder het NK koppels met Karan Chand en Sebastiaan Kan. Le Duc pakte in 2010 het koppelgoud met Coen Fool.

Vanwege een technische storing is er geen internetverbinding meer op de locatie waardoor de live uitzending op www.biljart.tv helaas is gestopt. Onze excuses voor het ongemak.

NK Snooker 2015, zondag 22 februari, SC De Loods Maassluis.

NK Heren
Kwartfinales
Rene van Rijsbergen (1, Breda) - Sebastiaan Kan (Assendelft) 4-1
Fozan Masood (Rotterdam) - Mark Buteneers (Neerpelt) 4-1
Joris Maas (3, Rosmalen) -  Florian Moederscheim (Noordwijkerhout) 4-0
Richard van Leeuwen (Koog a/d Zaan) - Roy Stolk (2, Zeist) 4-3

Halve finales
Rene van Rijsbergen (1, Breda) - Fozan Masood (Rotterdam) 4-1
Joris Maas (3, Rosmalen) - Richard van Leeuwen (Koog a/d Zaan) 3-4

Finale (best of 9 frames)
Richard van Leeuwen (Koog a/d Zaan) - Rene van Rijsbergen (1, Breda) 5-3

Hoogste breaks: 98 Richard van Leeuwen, 98 Roy Stolk

NK dames
Kwartfinales
Manon Melief (1, Zoetermeer) - Nienke Reijntjes (Doetinchem) 3-0
Rosanna Lo-A-Tjong (Amsterdam) - Micha Beuriot (Den Haag) 3-0
Tens Tensen (Amsterdam) - Marjolein van Strien (Leiden) 3-1
Pascaline Chauvin (Houten) - Maryl de Lignie (2, Leiden) 3-1

Halve finales
Manon Melief (1, Zoetermeer) - Rosanna Lo-A-Tjong (Amsterdam) 3-2
Pascaline Chauvin (Houten) - Tens Tensen (Amsterdam) 3-0

Finale
Pascaline Chauvin (Houten) - Manon Melief (1, Zoetermeer) 3-2


NK junioren
Kwartfinales
Tim De Ruyter (1, Roosendaal) - Nathalie Seichter (Baunatal) 3-0
Kaylash Persad (Capelle a/d IJssel) - Jasha Kiers (Houten) FF 3-0
Cyriel Ledoux (Landgraaf) - Jan van Lierop (Deurne) 3-1
Toby van Diepen (Leiden) - Man hee Tang (2, Den Haag) 3-2

Halve finales
Tim De Ruyter (1, Roosendaal) - Kaylash Persad (Capelle a/d IJssel) 3-0
Cyriel Ledoux (Landgraaf) - Toby van Diepen (Leiden) 3-0

Finale
Tim De Ruyter (1, Roosendaal) - Cyriel Ledoux (Landgraaf) 3-0


NK senioren
Halve finales
Joris Maas (Rosmalen) - Frans Veling (Monnickendam) 3-2
Raymon Fabrie (Rotterdam) - Maikel van Lier (Eindhoven) 2-3

Finale
Joris Maas (Rosmalen) - Maikel van Lier (Eindhoven) 3-0


NK koppels
Finale
Roy Stok (Zeist) & Maurice le Duc (Den Haag) - Jelle Kijlstra (Delft) & Jarl Hinfelaar (Den Haag) 3-2

Lid worden van de Koninklijke Nederlandse Biljartbond KNBB

Wilt u zich inschrijven als lid, neem dan contact op met het Bondsbureau via telefoonnummer 030-6008400 of per e-mail info@knbb.nl.

Koninklijke Nederlandse Biljartbond KNBBKNBB
Koninklijke Nederlandse Biljartbond Sponsor

Koninklijke Nederlandse Biljartbond - KNBBGallery KNBB

Klik op lees meer om foto's te bekijken van diverse evenementen zoals de Landsfinale en de World Pool Masters.

Lees meer KNBBGallery
Koninklijke Nederlandse Biljartbond - Partners KNBB

Deze website is mede mogelijk gemaakt door onze partners.

Lees meer Partners
Simonis Biljartlakens